Dzień Mamy i Taty z KGW Anieliny. Wyjątkowe chwile

fot. KGW Anieliny
Dzień Mamy i Taty z KGW Anieliny to był #dzień pełen wzruszeń, uśmiechów i najcieplejszych emocji!
W naszym KGW w Anielinach świętowaliśmy Dzień Mamy i Taty w najpiękniejszy możliwy sposób – razem.
Nasze serca skradły dzieci z klas 1–3 z Niepublicznej Szkole Podstawowej Stowarzyszenia „Żakus” w Anielinach , które przygotowały cudowny występ – pełen piosenek, wierszyków i niespodzianek.
Z małych gardełek popłynęły wielkie słowa miłości, a każdy uśmiech dzieci był jak promyk słońca w tym wyjątkowym dniu.
Na zakończenie mali artyści wręczyli gościom własnoręcznie wykonane laurki, pełne serduszek, kolorów i dziecięcych wzruszeń. Te małe dzieła sztuki wywołały prawdziwe emocje.
A potem... było słodko, baaardzo słodko! Dzięki naszym niezawodnym gospodyniom z KGW na wszystkich czekał słodki poczęstunek - ciasta, ciasteczka, rogaliki, owoce. A jego królem był przepiękny tort, który nie tylko zachwycił wyglądem, ale też rozpływał się w ustach. Każdy kęs był jak smak dzieciństwa – pyszny, ciepły i pełen miłości.
Dziękujemy wszystkim, którzy przybyli na spotkanie. Dziękujemy dzieciom za tę lawinę emocji – i nauczycielom za ich ogromne serce i trud. Dziękujemy każdej osobie, która sprawiła, że ten dzień był tak piękny.
To był dzień, który zostanie z nami na długo – jak czułe słowo, jak dziecięca laurka, jak smak tortu zrobionego z serca.
Materiał: Sylwia Frąckowiak / KGW Anieliny
Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria























Czytaj również
- "Umiem sobie radzić z przemocą". Zajęcia dla dzieci w Radziczu
- Piątkowa wycieczka do Biskupina. Atrakcji nie brakowało
- Wyniki konkursu "Smaki Trzech Dolin". Sadkowski chleb doceniony
- Koncert na szubińskim stadionie miejskim. Kolejna fotorelacja (film)
- Niezapomniany wieczór w Operze. Uczestnicy wyjazdu byli zachwyceni
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Zmodernizowany pojazd już na torach. Od wczoraj dostępny dla podróżujących

Z radością informujemy, że zmodernizowany pojazd# SA136 oficjalnie wjechał na wielkopolskie trasy!
(czytaj więcej)30 lat KSRG w kilkuminutowym skrócie. To już trzy dekady (film)

Trzy Dekady – 30 lat KSRG w kilkuminutowym skrócie!
(czytaj więcej)Szkolenie dobiegło końca. Techniki przetrwania w warunkach leśnych

W minioną niedzielę zakończył się blok szkoleniowy# z technik przetrwania SURVIVAL ADVENTURE Kowalewko.
(czytaj więcej)