Dziś mamy 20 października 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

14 września 2020

Pijany 36-latek wjechał w znak i uciekł. Na nic zdały się jego tłumaczenia

Półtora promila alkoholu miał w organizmie 36-latek, który w rejonie nakielskiej #obwodnicy spowodował zdarzenie drogowe i uciekł z miejsca. Okazało się, że był pijany, a jego zatrzymanie możliwe było dzięki szybkiej reakcji przypadkowego świadka.

O tym, że w rejonie nakielskiej obwodnicy kierowca bmw wjechał w znak, po czym uciekł z miejsca, nakielska policja została poinformowana w miniony piątek (11.09.20) około 19.00 przez przypadkowego świadka.

Rozbite bmw zostało znalezione kilka kilometrów dalej, a przebywający w jego okolicy mężczyzna zaprzeczał, by to on prowadził auto. Policjanci sprawdzili trzeźwość 36-latka i okazało się, że miał on w organizmie aż półtora promila alkoholu.

Na nic zdały się jego tłumaczenia, że nie ma on nic wspólnego z rozbitym bmw. 36-latek usiłował zrzucić z siebie winę za zdarzenie, ale wtedy do mundurowych podjechał świadek, który widział całą sytuację i był pewien, że w chwili kiedy pojazd uderzył w znak za kierownicą siedział właśnie ów mężczyzna.

Mieszkaniec Nakła został zatrzymany w policyjnym areszcie. Kolejnego dnia zostały mu przedstawione zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości. Ostateczne decyzje w sprawie podejmie sąd.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 5 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Ewa, w dniu 15-09-2020 13:33:40 napisał:

    Zrobić idiocie test na zawartosć gó..a w mózgu

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Posnet Ergo
sugerowana cena producenta: 1537,50PLN
Fotokubek z łyżeczką i kolorowym wnętrzem
34,90PLN
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
Naczepa platforma
Siłownia
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Meble łazienkowe
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)