Dziś mamy 20 października 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

03 września 2020

Rozpoczęcie roku w ZSP w Samostrzelu. Szkołę czekają poważne zmiany

fot. ZSP Samostrzel

fot. ZSP Samostrzel

1. września 2020r., po prawie półrocznej przerwie w tradycyjnych zajęciach szkolnych #w auli ZSP w Samostrzelu odbyło się, rozpoczęcie roku szkolnego 2020/2021.

Uroczystość przygotowali i poprowadzili uczniowie klasy III technikum rolniczego: Julia Różańska i Waldemar Kukurowski.

Na początku uczczono 81. rocznicę wybuchu II wojny światowej. Następnie głos zabrała pani dyrektor Małgorzata Ciechanowska, która witając wszystkich, przypomniała  o zasadach pobytu w szkole podczas pandemii.

Szczególnie ciepłe słowa skierowała do uczniów rozpoczynających naukę w klasach I technikum weterynarii i technikum rolniczego. Zwróciła tez uwagę na to, że szkołę czekają poważne zmiany. Z dniem 1 stycznia ZSP w Samostrzelu  przestaje być szkołą podlegającą Powiatowi Nakielskiemu, a stanie się szkołą resortową, której organem prowadzącym będzie Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Na spotkanie zaproszono pana Juliusza Młodeckiego, Prezesa Ogólnopolskiego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych, który również życzył  uczniom powodzenia w nowym roku szkolnym.

Uroczysty apel zakończył występ chóru szkolnego, który przygotował się zdalnie pod opieką p. Agnieszki Krusik.

Później uczniowie rozeszli się do klas na pierwsze w tym roku spotkanie z wychowawcami.                                  

materiał: Małgorzata Ciechanowska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)