Dziś mamy 8 grudnia 2023, piątek, imieniny obchodzą:

15 listopada 2023

Sukces zawodników Szubinianki. Kacper Lang wicemistrzem Europy w SUMO

fot. LKS Szubinianka Szubin

fot. LKS Szubinianka Szubin

W dniach 11-12 listopada 2023 roku w szwajcarskiej miejscowości# Renens, odbyły się Mistrzostwa Europy młodzików i kadetów SUMO.

W reprezentacji Polski startowało dwóch zawodników klubu LKS "Szubinianka" - Kacper Lang i Piotr Leśniewski. Kacper Lang zajął drugie miejsce w kategorii wagowej 52 kg i został wicemistrzem Europy młodzików w SUMO. Piotr Leśniewski startujący w kategorii wagowej 45 kg , po serii walk uplasował się na 5 miejscu.

Zawodników do mistrzostw przygotował trener naszej sekcji Jerzy Rokita, który wspierał również Kacpra i Piotrka w trakcie wyjazdu na mistrzostwach w Szwajcarii.

Gratulujemy zawodnikom oraz trenerowi osiągniętych wyników.

Materiał: LKS Szubinianka Szubin sekcja judo

Oceń artykuł: 13 6

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (2)

    Miło, w dniu 16-11-2023 07:15:45 napisał:

    Brawo Brawo

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Usługi prowadzenia ksiąg rachunkowych
od 50PLN
Analiza stanu bhp w firmie
od 50PLN
Balustrady Bramy Ogrodzenia
Usługi pełnienia stanowiska Inspektora Ochrony Danych Osobowych
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
Prowadzenie akt osobowych
od 30PLN
Budowa magazynów
Zadaj pytanie
20PLN
0

Zmiana przepisów. Nowe normy handlowe w odniesieniu do jaj

28 listopada 2023 roku straciło moc rozporządzenie #Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 roku ustanawiające szczegółowe zasady wykonywania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj (Dz. Urz. L 163 z 24.06.2008 r., str. 6 ze zm.).

(czytaj więcej)
0

Puchar Tymbarku. Trwają zapisy uczniów do turnieju piłkarskiego

Zapraszamy uczniów szkół podstawowych do udziału# w turnieju o Puchar Tymbarku. Przedsięwzięcie skierowane jest do młodych, aktywnych miłośników piłki nożnej, którzy chcą aktywnie spędzać czas i rozwijać swoje umiejętności piłkarskie. Zapisy trwają do 31 stycznia 2024 roku. Na zwycięzców czekają wspaniałe nagrody. Wydarzenie jest objęte patronem Ministra Edukacji i Nauki.

(czytaj więcej)
0

Nowe paliwo na stacjach benzynowych. Zmiany od 1 stycznia

Od 1 stycznia 2024 r. na stacjach paliw w Polsce będzie wprowadzane sukcesywnie nowe paliwo# - benzyna silnikowa 95-oktanowa z zawartością do 10% biokomponentów – tzw. E10. Benzyna silnikowa E10 zastąpi na stacjach paliw benzynę E5 o liczbie oktanowej 95. Benzyna silnikowa E5, która zostanie zastąpiona benzyną E10, zawiera maksymalnie do 5% objętościowo biokomponentów (bioetanolu), podczas gdy benzyna E10 będzie zawierała maksymalnie do 10% objętościowo biokomponentów. Ta zmiana nie wymaga dodatkowych działań od większości właścicieli pojazdów. W dokumentach pojazdu lub na klapie wlewu paliwa w samochodzie powinno znajdować się charakterystyczne oznaczenie E10 – potwierdzające dostosowanie samochodu do nowego paliwa. Właściciele starszych pojazdów powinni sprawdzić, czy ich pojazdy są dostosowane do tankowania nowego paliwa.

(czytaj więcej)
0

Innowacyjny projekt cyfrowy. Wzmocnienie bezpieczeństwa żywności

Jesteś przedsiębiorcą z branży spożywczej? Pracujesz przy# kontroli przedsiębiorców? A może po prostu jesteś świadomym konsumentem, któremu zależy, żeby żywność była bezpieczna? „System powiadamiania o wprowadzeniu do obrotu żywności prozdrowotnej (SPOŻ)” to innowacyjny projekt, który wspiera wszystkich uczestników rynku spożywczego.

(czytaj więcej)