Dziś mamy 8 grudnia 2023, piątek, imieniny obchodzą:

15 listopada 2023

Uczniowie ZSCKR na targach Tour Salon. Wydarzenie pełne inspiracji

fot. ZSCKR w Samostrzelu

fot. ZSCKR w Samostrzelu

W październiku 2023 na terenie Międzynarodowych #Targów Poznańskich odbyły się Targi Regionów i Produktów Turystycznych Tour Salon. T

Tegoroczna, 34 już edycja realizowana była pod hasłem „Wybierz dobry kierunek. Odkryj nieznane”. Tour Salon to wydarzenie, które już od lat przyciąga pasjonatów podróży, miłośników kultury, historii i piękna przyrody. Co roku w wydarzeniu uczestniczy kilka tysięcy amatorów podróży, którzy szukają pomysłów na krótkie weekendowe wypady oraz dłuższe wyjazdy wakacyjne.

W halach MTB nie mogło zabraknąć również klasy 1 OT (technik turystyki na obszarach wiejskich) naszej szkoły. Przyszli pracownicy branży turystycznej z wielkim entuzjazmem odkrywali bogatą ekspozycję, strefy pokazowe i warsztatowe targów. Mieli oni również doskonałą okazję, aby poznać tajemnice różnych regionów oraz zgłębić bogactwo produktów turystycznych, które nasz kraj ma do zaoferowania. Co jeszcze czekało na odwiedzających Tour Salon? W gronie wystawców targów od lat są nie tylko miasta, gminy, powiaty, ale również organizacje promocji turystyki, regiony turystyczne oraz dostawcy usług w turystyce. Uczniowie ZSCKR mieli także niebywałą możliwość poznać różnorodność naszego kraju. Każdy region ma bowiem swoje unikalne atrakcje, smaki i tradycje.

Targi Regionów i Produktów Turystycznych Tour Salon to nie tylko stoiska z informacjami. To przede wszystkim liczne prelekcje, prezentacje, warsztaty i pokazy, które pozwalają pogłębić wiedzę o Polsce jako kraju turystycznym. To również emocjonujące spotkania z przedstawicielami regionów, przewodnikami turystycznymi oraz specjalistami z branży.

Tour Salon to święto polskiej turystyki i doskonała okazja dla wszystkich, którzy chcą zwiedzać Polskę w nowy sposób. Nasi uczniowie zgodnie stwierdzili, że Targi były pełne inspiracji, a oni sami zachwycili się niezwykłym pięknem naszego kraju i odkryli nowe miejsca, które wcześniej były im nieznane. Wiedza ta na pewno zaowocuje podczas zajęć praktycznych w szkole i w trakcie planowania kolejnych wyjazdów.

Materiał: Damian Poniewierski / ZSCKR w Samostrzelu

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Zmiana przepisów. Nowe normy handlowe w odniesieniu do jaj

28 listopada 2023 roku straciło moc rozporządzenie #Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 roku ustanawiające szczegółowe zasady wykonywania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj (Dz. Urz. L 163 z 24.06.2008 r., str. 6 ze zm.).

(czytaj więcej)
0

Puchar Tymbarku. Trwają zapisy uczniów do turnieju piłkarskiego

Zapraszamy uczniów szkół podstawowych do udziału# w turnieju o Puchar Tymbarku. Przedsięwzięcie skierowane jest do młodych, aktywnych miłośników piłki nożnej, którzy chcą aktywnie spędzać czas i rozwijać swoje umiejętności piłkarskie. Zapisy trwają do 31 stycznia 2024 roku. Na zwycięzców czekają wspaniałe nagrody. Wydarzenie jest objęte patronem Ministra Edukacji i Nauki.

(czytaj więcej)
0

Nowe paliwo na stacjach benzynowych. Zmiany od 1 stycznia

Od 1 stycznia 2024 r. na stacjach paliw w Polsce będzie wprowadzane sukcesywnie nowe paliwo# - benzyna silnikowa 95-oktanowa z zawartością do 10% biokomponentów – tzw. E10. Benzyna silnikowa E10 zastąpi na stacjach paliw benzynę E5 o liczbie oktanowej 95. Benzyna silnikowa E5, która zostanie zastąpiona benzyną E10, zawiera maksymalnie do 5% objętościowo biokomponentów (bioetanolu), podczas gdy benzyna E10 będzie zawierała maksymalnie do 10% objętościowo biokomponentów. Ta zmiana nie wymaga dodatkowych działań od większości właścicieli pojazdów. W dokumentach pojazdu lub na klapie wlewu paliwa w samochodzie powinno znajdować się charakterystyczne oznaczenie E10 – potwierdzające dostosowanie samochodu do nowego paliwa. Właściciele starszych pojazdów powinni sprawdzić, czy ich pojazdy są dostosowane do tankowania nowego paliwa.

(czytaj więcej)
0

Innowacyjny projekt cyfrowy. Wzmocnienie bezpieczeństwa żywności

Jesteś przedsiębiorcą z branży spożywczej? Pracujesz przy# kontroli przedsiębiorców? A może po prostu jesteś świadomym konsumentem, któremu zależy, żeby żywność była bezpieczna? „System powiadamiania o wprowadzeniu do obrotu żywności prozdrowotnej (SPOŻ)” to innowacyjny projekt, który wspiera wszystkich uczestników rynku spożywczego.

(czytaj więcej)