Dziś mamy 2 października 2020, piątek, imieniny obchodzą:

14 września 2020

Wielu kierowców wciąż jeździ za szybko. Policja ujawniła 56 wykroczeń

fot. KPP Nakło

fot. KPP Nakło

W miniony piątek policjanci z nakielskiego referatu ruchu drogowego prowadzili na #powiatowych drogach działania „Prędkość”, podczas których sprawdzali, jak kierowcy stosują się do przepisów dotyczących ograniczeń prędkości.

W miniony piątek (11.09.20) na powiatowych drogach policjanci ruchu drogowego prowadzili działania „Prędkość”. Głównym zadaniem kontrolujących trasy funkcjonariuszy było zdecydowane reagowanie na kierujących nieprzestrzegających ograniczeń prędkości. Mundurowi zwracali też szczególną uwagę na te wykroczenia drogowe, które zaliczyć można do głównych przyczyn zdarzeń drogowych.

Sprawdzano również trzeźwość kierowców oraz czy użytkownicy aut stosują pasy bezpieczeństwa. Kontrolowano też oznakowanie związane z limitami prędkości, jego stan, zasadność ustawienia oraz prawidłowość zamontowania.

Podczas działań funkcjonariusze ujawnili 56 wykroczeń z czego 24 związane z przekraczaniem dozwolonej prędkości. 30 kierowców za popełnione wykroczenia pouczono, 25 ukarano mandatami, a przeciwko jednemu kierowcy skierowany zostanie wniosek o ukaranie do sądu.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Kierowcy , w dniu 15-09-2020 09:26:37 napisał:

    Było by o wiele więcej ujawnionych wykroczeń gdyby nie zbawienne aplikacje informujące o kontroli drogowej..... Yano.... Etc..

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Siłownia
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Prowadzenie akt osobowych
od 30PLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
Meble kuchenne
Elewacje
Rejestracja podmiotów gospodarczych
od 50PLN
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)