Dziś mamy 23 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

06 września 2020

Festiwal Szachowy przeszedł do historii. Kto okazał się najlepszy?

fot. MM

fot. MM

W dniach 5-6 września w sali konferencyjnej Nakielskiego Ośrodka Kultury odbył się II #Nakielski Festiwal Szachowy FIDE. W tym roku do walki o końcowy sukces stanęło aż 86 szachistów.

Szachiści brali udział w trzech turniejach – OPEN A, OPEN B oraz C „Szansa na kategorię”. Po dwóch dniach szachowych zmagań poznaliśmy zwycięzców wszystkich kategorii. Najlepsi szachiści otrzymali pamiątkowe dyplomy, puchary, nagrody pieniężne oraz rzeczowe. Oficjalnego zakończenia II Nakielskiego Festiwalu Szachowego FIDE dokonali prezes kujawsko-pomorskiego Związku Szachowego Jarosław Wiśniewski oraz prezes spółki „Nakielski Sport” Anna Mrozek. Poniżej prezentujemy najlepszych szachistów w poszczególnych kategoriach:

Kategoria C „Szansa na kategorię”:
1. Jarosław Pawlak
2. Łukasz Pawelczyk
3. Przemysław Chudzik
4. Grzegorz Galiński
5. Antoni Palsson-Paszek
6. Pall Sigurdsson
7. Adam Lewandowski
8. Michalina Albrecht
9. Tomasz Kamiński
10. Ada Urbańska

Kategoria OPEN B:
1. Eryk Kiełbratowski
2. Hubert Gabryszewski
3. Sebastian Rogaczewski
4. Olaf Jagodziński
5. Piotr Szulc
6. Paweł Leszczyński
7. Sandra Konkol
8. Alan Jagodziński
9. Piotr Dyl
10. Patryk Stronka

Kategoria OPEN A:
1. Damian Śliwicki
2. Mariusz Jagodziński
3. Andrei Jr Maksimenko
4. Wojciech Putlak
5. Mateusz Budnik
6. Jacek Jesse
7. Zuzanna Siekańska
8. Edgar Wesołowski
9. Karol Stanisławski
10. Wojciech Gawrysiak

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (6)

    Dustin Brown, w dniu 06-09-2020 20:33:51 napisał:

    gdzie maseczki co za nieodpowiedzialni ludzie ich korona sie nie ima!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Rejestracja podmiotów gospodarczych
od 50PLN
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Sprawdzanie świateł
Rolery - mezoterapia skóry
Meble młodzieżowe i dziecięce
Meble kuchenne
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)